Destici’den, HDP’ye Hazine yardımı eleştirisi

38

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP’nin aldığı Hazine yardımını içine sindiremediğini söyledi. 

Partisinin devlet yardımı almadan dinamik bir teşkilat yapısına ve üyelerinin gayreti ve özverileriyle bugünlere geldiğinin belirten Destici, partinin 26 yıllık ömründe gücünü konjonktürden değil milletinden ve ülke gerçeklerinden alan hareket olduğunu vurguladı.

Diğer siyasi partilerde olduğu gibi güçlerinin zamanın şartlarına bağlı olmadığını, bu nedenle partinin gücünün ve milletin algısındaki saygın yerinin her türlü olumsuz şartlara rağmen dipdiri durduğunu bildirdi.

Siyasi partilere yapılan Hazine yardımlara da değinen Destici, her sene ve seçimden seçime yapılan yardımlardan yalnızca 5 partinin yararlandığını hatırlattı.

Seçime 10 partinin girdiğini ve sadece 5 partinin yardım almasını anlayamadığına vurgu yapan Destici, haksızlık olduğunu ifade etti.

Destici, “Ya Anayasa’da yazdığı gibi hakça uygun dağıtılsın ya da kaldırılsın. O zaman el mi yaman bey mi yapan, kim meydanda kalıyor görüyoruz” dedi.

“PKK’nın partisine her yıl devletin kasasından onlarca milyon para verilmesini içime sindiremiyorum” şeklinde konuşan Destici, bu durumu milletin de sindirdiğini düşünemediğini, terörle iltisaklı değil bizzat “terörün kendisi, terörün partisi olan bir partiye”, her yıl devlet kasasından 40 ile 50 milyon, seçim olduğunda 100 milyon lira verilmemesi gerektiğine işaret etti. Destici, bu durumun terörle mücadeleyi aksatacağına ve zarar vereceğine vurgu yaparak, “Buna bir son verilmesi lazım” diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

fuck videos hidden spy cameras in public solarium. free xxx porn xxx blondie in pantyhose hot fingering and toying.