Bir otobüs daha seyir halinde iken yandı
İzmir-Aydın Otobanı’nda seyirden bir yolcu otobüsünden yangın çıktı. Sürücü Yılmaz Albay sevk ve idaresindeki kullandığı 10 HF 026 plakalı yolcu otobüsü ile Balıkesir’den Alanya istikametine seyrederken Buca gişeler mevkiinde otobüsün motor bölümü alev aldı.
Otobüs sürücüsü Yılmaz Albay otobüsü hemen yol kenarına yanaştırarak otobüste bulunan yolcuları uyararak otobüsün içinde bulunan yolcuları tahliye etti. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri de otobüsün motor kısmından başlayan yangını kısa bir sürede söndürdüler. Yaşanan olayda otobüste bulunan yolculardan yaralana olmadığı öğrenildi.
Otobüsteki yangın hakkında açıklamalarda buluna yolculardan Duran Ilgız“ Şoför aracı yol kenarına çekince ben yolcu alacağımızı düşündüm. Bu esnada muavin otobüsün koridorunda tüm yolculara “ Otobüsümüzde motor kısmında yangın başladı, otobüsü tahliye edin” dediğinde bizde otobüsten çıktık. Yoğun rüzgar yüzünden alevler bir anda büyümeye başlayınca otobüsün yanından uzaklaştık” dedi.
Yangın başladığı sırada otobüste bulunan yolculardan Duran Ilgaz, otobüs durduğunda yolcu alacağını düşündüğünü ifade etti.
Otobüs yolcularından Mahmut Sarıcaoğlu da yolda seyreden başka bir aracın sürücüsü şoförümüzü uyardı. Uyarı sonrasında şoför otobüsten inip bakınca motor kısmındaki yangını fark etti ve muavin vasıtası ile bizleri uyardılar. Araçtan inerken yolcular biraz birbirlerini ezdi. Olan sadece otobüste bulunan eşyalarımıza oldu” ifadelerini kullandı.
Otobüs sürücüsü Yılmaz Albay ise “Yolda seyreden başka bir araç beni uyarınca bende otobüsümde bulunan 37 yolcu ve 3 görevlinin ezilme ihtimalini düşünerek en müsait yerde aracımı durdurdum ve yolcularımı tahliye ettim. Çok şükür ki bu yangında kimse hayatını kaybetmedi ve yaralanan dahi olmaması benim için çok sevindirici. Yangının neden çıkmış olacağını henüz bilemiyoruz Alevler rüzgarın etkisi ile birden büyüyünce yangına müdahale edemedik” dedi.